Rådgivning för styvföräldrar

När kraven känns diffusa och svåra att leva upp till.

Att vara styvförälder innebär speciella förutsättningar, förväntningar och krav, samtidigt som det är mer svårdefinierat och diffust. Styvföräldern kan uppleva sig bara ha skyldigheter men inga rättigheter. Det kan upplevas som att det saknas riktlinjer för vad som förväntas. Ibland handlar det om att känna sig lyssnad på och tagen på allvar, att hitta sin plats inom familjen. Varken barnet eller styvföräldern har inledningsvis valt varandra och får lära sig acceptera att kanske också leva med nya styvsyskon/barn. Situationen innebär en stor omställning som kan ta tid och ansträngningar att få att fungera.

I denna familjekonstellation kan många svårigheter uppstå och med professionellt stöd kan du som styvförälder tillsammans med din partner eller själv få hjälp att finna lösningar och bygga ett gemensamt förhållningssätt som stödjer den nya familjesituationen.

    Hör av dig till oss!

    Varmt välkommen att höra av dig till oss om du är intresserad av någon av de tjänster vi erbjuder. Ring oss på 08 - 502 75 424 eller skriv i kontaktformuläret nedan: